Obekväm arbetstid – men bekvämt kontor

Som arbetare i skift eller på frilans är det många som känner till vikten av att ha ett kontor man kan lita på. Var sak på sin plats, och för att undvika kaos behövs pärmar i strukturerade rader så man enkelt hittar det man söker. Här kommer lite fler tips för dig som vill ha en så bekväm kontorstillvaro som möjligt.

Till att börja med är det bra att komma ihåg att sajter med brett sortiment av kontorsvaror ofta har mycket bättre erbjudanden och du kan handla många saker åt gången. Sätt dig därifrån ner och skriv en lista på vad du behöver, och gör en avkall på struktur och bekvämlighet. Det är trots allt där nyckeln till ett bra kontor ligger. Genom att administrera din dag på ett bra sätt med tydliga mål kan du minska din stress och slippa ta igen på konstiga tider.

Kontoret viktigt med struktur

För de som jobbar när andra sover, som arbetar med frilans eller i skift på olika sätt, behöver inte oroa sig för det faktum att stora kontorslandskap med mycket människor på ett och samma ställe kan orsaka stress. Därför är det skönt att veta att det lugn och den tystnad som kan komma med ett hemmakontor inte behöver vara skadlig för dig alls! Det gäller bara att hitta en struktur och den ordning som behövs för att inte stöka till all administration och låta den ta över all tid.

”Arbetsgivare bör se över arbetsplatsens utformning och anpassa den mer efter medarbetarnas behov. ” Dagen Samhälle

Citatet ovan fångar in en central del i en arbetares vardag, och för någon som jobabr mycket enskilt är det bra att påminna sig om att man själv bär ansvaret för att ens kontor håller den höga standard på administration och ergonomi som kroppen och sinnet behöver för att klara av att arbeta. Kontorsmiljön ska ju inspirera till idéer, inte konflikter.