Inga fler felaktiga löner

Hur kan man som arbetsgivare säkerställa att ens lönesystem och HR fungerar som det ska? Problemet med att ha en HR-anställd på sitt jobb och inte outsourca den, är att det lätt kan ske mycket misstag om personen är sjuk eller behöver en vikarie. Med ett outsourcat system kan företaget istället garantera att lönerna kommer ut korrekt och i tid: alltid.  

Administration lämnar mycket utrymme för mänskliga misstag. I alla fall på gammaldags metoder. Ett modernt och smart lönesystem som till exempel hos https://aditro.com/sv/ skapar trygghet både för den som arbetar med administration, men också den som jobbar natt och vill säkerställa att alla OB-timmar, nattjour och vanlig ordinarie lön stämmer. Den nattarbetande personalen ska inte vara orolig för att lönerna blir fel, och som arbetsgivare är du förmodligen inte sugen på att betala ut felaktigheter retroaktivt.

Såhär går modern löneadministration till

Ett modernt sätt att hantera löner på är att göra det genom moln, men lokalförankrat utifrån just din arbetsplats. Genom att göra uträkningarna av lönen automatiska: OB och andra tillägg för obekväma arbetstider, storhelg och liknande, säkerställer man att allt görs rätt. Många gör också misstaget att inte hålla koll på olika lagändringar och regelverk: men ett specialiserat HR-företag gör detta hela tiden. De är helt enkelt specialister på vad de gör.

Vi kan läsa otaliga exempel på felaktiga löneutbetalningar. Mardrömmen för en anställd är förmodligen att det visar sig i efterhand att den fått ut för mycket pengar, något som hände försvarets anställda bland annat. Om det kan du läsa i både DN och SvD, som båda uppmärksammat detta. SVT uppmärksammade ett fall där en anställd fått för lite betalt:

”Arbetsgivaren hade feltolkat avtalet när det gällde de anställdas helgersättning. Felet har nu rättats till och totalt kommer 1,3 miljoner kronor betalas ut retroaktivt till 22 personer och Angela Nilsson är en av dem.”

Sådana feltolkningar slipper man alltså med specialiserat HR-system.