Effektiv kontorsstädning nattetid

Driver du städfirma och funderar kring hur du kan erbjuda dina kunder effektiv service? Att städa sent på kvällen eller på natten har faktiskt många fördelar. Då kan dina kunder vara säkra på att allt är skinande rent när arbetsdagen börjar.

Här får du som företagare några tips på produkter, men även rutiner som är viktiga att ha tillhands när du städar på kontor.

Effektiv städservice

Företag som anlitar städfirmor ett par gånger i veckan förlitar sig på att jobbet utförs korrekt. Därför är det du som arbetsledare eller ägare av städfirman som har det yttre ansvaret när det gäller städningen. Du behöver säkerställa att din städpersonal har tillgång till rätt material och redskap för att städa effektivt. Att erbjuda nattstädning har många fördelar, framför allt är det en garanti för att nästa dag inleds med riktigt rena och desinfekterade lokalytor. Det sistnämna är särskilt viktigt och här är engångshandskar för olika ändamål ett måste i städvagnen. Engångshandskar behövs för att enkelt desinfektera skrivbord, tangentbord och så vidare, men är även en form av nödvändig skyddsutrustning för din personal. Rengöringsmedel och desinfekteringsspray sliter hårt på hud och naglar även om du använder små mängder när du städar.

En smart städvagn är absolut en fördel när du ska städa kontorslokaler eftersom det är enkelt att förflytta städmomentet mellan avdelningar och sektioner. Tänk på att välja en praktisk vagn med många fack, sopkorg och även plats för moppen. Välj alltid miljövänliga alternativ när det gäller papper och trasor.

Tips på städrutiner om natten

När städningen sker på natten är det lättare att fritt städa lokaler utan att störa under arbetstid. Därför spelar det inte någon större roll i vilken ordning städningen utförs. Tänk på att vissa delar inte är lika viktiga som andra, fönster och korridorer ska du exempelvis inte städa noggrant vid en en vanlig rutinstädning.

Kom ihåg att be företaget om hjälp för att städningen ska bli effektiv genom att exempelvis inte slänga frukt eller organiskt matavfall i vanliga papperskorgar.