Få kontoret att kännas välkomnande

De flesta kontor består vanligtvis av vita och grå väggar, ett skrivbord med dator och telefon samt en bokhylla. Det brukar vara grunden för de flesta. Att bemötas av ett sådant rum är inte det trevligaste. Inred istället rummet som får både dig, dina kollegor och gäster att känna sig välkomna.

Det finns flera tips på vilket kontorsmaterial du kan köpa. Välj det som fångar din uppmärksamhet, det behöver inte vara något som skriker med färg. Ibland kan det vara bättre att välja diskretare färger beroende på vilket material du ska köpa. Om du inte äger kontoret måste du fråga om det är okej att du inreder på ett annorlunda sätt. I alla fall om du vill måla om. Det finns tre tips på vad du bör tänka på när du ska börja inreda:

  • Vad är det första man ser när man stiger in i kontoret?
  • Har du mycket papper som är synligt kan du tänka på var du ska förvara dem istället.
  • Detaljer. Ibland räcker det att ställa in en växt eller lampa för att kontoret ska bli mysigare.

Börja smått

Börja med att flytta de saker du redan har i kontoret. Det kan vara så enkelt att allting endast är placerat på fel sätt. Ställ skrivbordet vid andra väggen och städa undan det material du inte använder. Ett par växter kan liva upp ett rum rätt mycket. Eller varför inte sätta upp några fina bilder? Om dessa småsaker inte gör någon skillnad kan du tänka större.

Måla om?

Många gånger är det de tråkiga väggarna som gör att kontoret känns kallt och opersonligt. Ta reda på ifall du har tillåtelse att måla om och välja en gladare färg, men tänk på att det måste se professionellt ut samtidigt som det är mysigt. Välj en ”mjukare” färg, till exempel ljus blått eller grönt. Skulle du välja en klarröd eller lime grön finns det en risk att de som besöker kontoret inte kan koncentrera sig på vad de ville prata om. Har du mycket prydnadssaker som inte går ihop med väggfärgen kan det bli en riktig röra.