Nattjobb kräver bra kost

Idag är det inte lika hälsofarligt att jobba natt. Det beror på att villkoren för oss nattarbetare har blivit bättre. Men det finns fortfarande saker som kan vara bra att tänka på om man jobbar natt mycket, och det är att få i sig bra näringsämnen. Det man äter påverkar ens hälsa, och kan faktiskt bidra till att förlänga ens liv. Lev ett gott och långt liv med rätt näringsämnen!

När man jobbar natt är det viktigt att se till att man får i sig bra kost. Det är lätt att middagen och frukosten blandas ihop och att lunchen uteblir, eller ersätts med något halvfabrikat. Med skeva arbetstider är det svårt att hålla rätt på rutinerna, speciellt om man arbetar oregelbundet. VitaePro Plus innehåller en bra sammansättning näringsämnen och är ett exempel på hur man kan tillgodose kroppen med rätt uppsättning vitaminer och mineraler för att hjälpa kroppen att bibehålla sin balans.

Vad är egentligen ”rätt kost”?

Idag är det många som frågar sig hur man egentligen får i sig rätt kost. Det finns många åsikter om vad vi sätter i oss; allt från hälsoanvisningar till hur man ska äta för att inte göra för stora belastningar på miljön. Med så många pekpinnar är det inte alltid lätt att veta hur man ska göra, och är man över huvud taget inte särskilt intresserad av matlagning har man det tufft.

I Expressen kan vi läsa om vilken kost som passar vilken ålder, i Aftonbladet hänvisas vi till kost som är bra för hjärtat och i SvD deklarerar man att man bara får äta 14 gram kött om dagen om klimatet inte ska ta för stor skada. Genom att äta regelbundet och någotlunda varierat, tillsammans med kosttillskott, är vi säkra på att kroppen får den näring den behöver. Kanske ska man helt enkelt försöka att ha en mer avslappnad attityd kring mat? Här är i alla fall näringsämnen som man brukar ta kosttillskott för:

  • D-vitamin, speciellt om vintrarna
  • Omega-3, inte alltid lätt att få i sig via kosten om man inte äter fisk
  • Zelen, en mineral som svenskproducerade grönsaker brukar vara fattiga på
  • C-vitamin, om man inte äter frukt regelbundet